voortgang‎ > ‎

Kinderkast tussendoor

Geplaatst 15 apr. 2012 02:19 door Guido Kauer
De vioolkast is helaas nog steeds niet af. Ik heb ervoor gekozen om de ondelen eerst te schuren en daarna te lijmen.
Ondertussen is er een nieuw project gestart wat nog eerder af moet zijn dan de vioolkast..... Een kinderkast (kleding) voor mijn dochter.

Nadat ik goed door had wat mijn vriendin wilde hebben heb ik een ontwerp gemaakt in sketchup. Ik heb voor dit project stijgerhout (vuren) gekozen vanwege de prijs. Ik kan in ondertussen melden dat stijgerhout handig is als je hiet niet hoeft te machineren helaas wordt de kast dan veel te omdat je dan de volledige dikte (29mm) gebruikt. En het robuuste uiterlijk die de kast dan krijgt wilde mijn vriendin niet.

Ontwerp kkast

Na het ontwerp ben ik het hout gehaald en (na een paar weken wachten) ben ik begonnen met machineren.
Hieronder een foto van het verlijmen van de panelen.
Paneel verlijmen

Tijdens het bouwen heb ik twee keer mijn ontwerp aangepast.
De eerste keer kwam ik erachter dat het toch handig was als de kast demontabel zou worden. Daarvoor moest de achterkant aangepast worden. De tweede aanpassing kwam door een rekenfout die een spleet zou laten zien naast de panelen in de zijkant. Om dit om te lossen heb ik de kast 5 mm minder diep gemaakt. (dan koopt ze maar wat minder kleding voor die kleine)

Voor het verlijmen van de achterkant had ik lijmklemmen nodig van 2 meter. Ook deze heb ik van het stijgerhout gemaakt met de klemkoppen die ik al had.
Achterkant lijmen

Ondertussen heb ik ook de zijkanten gelijmd en zodra ik de voorkant ook heb gelijmd kan ik de maten opnemen voor de deurtjes, ligplanken en andere onderdelen.

Wordt dus vervolgd.
Comments