voortgang‎ > ‎

Aan de kast begonnen en een fijne kerstvakantie

Geplaatst 3 jan. 2011 10:50 door Guido Kauer   [ 3 jan. 2011 14:30 bijgewerkt ]
Het ontwerp voor de ladekast is helemaal af. Ik heb wel vier keer het ontwerp aangepast omdat ik telkens toch andere afmetingen wilde.
Tijdens het ontwerpen blijkt wel weer hoe belangrijk het is om het hele meubel al te "maken" met sketchup of een ander 3D ontwerp programma. Je komt namelijk allerlei constructie uitdagingen tegen terwijl je het meubel in het 3D programma in elkaar zet.
Nadat het ontwerp klaar was ben ik begonnen met het selecteren en machineren van het esdoornhout wat ik voor dit project had liggen. Dit was een lading hout die ik had gekocht op mijn opleiding en wat was bestempeld als "tweede keus esdoorn". Er zitten genoeg fouten in het hout maar daar was de prijs dan ook naar.
Het meeste werk heb ik in de afgelopen kerstvakantie gedaan hierin had ik eindelijk een aantal dagen waarin ik lang in de werkplaats kon staan. Op dit moment heb ik alle poten en regels gemachineerd en voorzien van de noodzakelijke groeven en gaten (voor de zwevende domino pennen). De panelen heb ik ook gemachineerd en verlijmd (zie foto) en vooral de zijpanelen zijn erg mooi geworden wat betreft de houttekening.

 Nu de panelen ook al op maat zijn gezaagd kan ik binnenkort de bossing gaan frezen met mijn nieuwe beitelblok.
Het is me net niet gelukt om dit alles in elkaar te zetten omdat toen de vakantie al voorbij was. Ik heb namelijk ook lekker genoten van mijn gezin en mijn dochter.

Comments