koffer

Ik ben al een poosje bezig met het maken van de koffer dus het wordt hoog tijd dat ik de site update met de nodige foto's en uitleg.
 
De koffer moet een kist zijn met zwaluwstaartverbindingen en er moet in het fineer van de deksel een figuur worden ingelegd
Uiteraard wilde ik weer iets speciaals maken en heb een eigen ontwerp gemaakt voor deze koffer. klik hier voor een voorbeeld van de Ironcad tekening.
Het wordt een koffer van A3 formaat  waar ik al mijn ontwerpen in ga bewaren. De houtsoort is Palisander Santos (de niet illigale versie dus) en ik ga hang en sluitwerk gebruiken van Brusso.
 
ik had een probleem met mijn plank omdat ik na het machineren ineens vlekken had in mijn hout die niet in het hout hoorden te zitten. Helaas is dit een risico van het vak en ik heb een nieuwe plank moeten kopen omdat ik de vlekken te erg vond. gelukkig gaf de amsterdamse fijnhout me wel een flinke korting op die tweede plank.
 
Het machineren gaf dit keer geen vlekken maar palisander santos blijkt wel te werken als de ziekte. de geschaafde planken waren flink krom gaan staan en na meerdere pogingen om de planken recht te krijgen met klemmen en water heb ik dit opgegeven. Nu dwing ik de plank eerst vlak alvorens ik erop ga aftekenen of ga beitelen.
 
De zwaluwstaarten worden best strak maar ik moet nog één hoek.
 
Comments